Visa allastudier.se som: Mobil

Mobilitet och livsvillkor under förhistorien. För lärare och museipedagoger

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Mobilitet och livsvillkor under förhistorien. För lärare och museipedagoger

Kursen är främst tänk rikta sig mot verksamma lärare och museipedagoger som arbetar med förmedling av nordisk förhistoria och tidig historia till allmänhet och framförallt barn och ungdomar. Den kan dock läsas med fördel av historie- och arkeologiintresserade studenter. Forskning kring förhistorian och tidig historia är i ständigt utveckling inte bara teoretisk och metodologiskt utan också tack vare tvärvetenskapliga samarbeten. Nya analyser har i dag skapat möjlighet till att forska om otänkbara ämnen för bara några år sedan.
 I kursen ges en översiktlig orientering om nya forskningsrön och metoder inom arkeologi,  samt problematiseras hur man inom arkeologin tolkar förhistorisk och tidig historisk samhällsorganisation och förändringar, inklusive frågor kring mobilitet och migration. Vad kan vi berätta om Nordens förhistoriska och tidig historiska samhällen? Kursen syftar till att ge förutsättningar att kritiskt kommunicera kunskaper om perioderna i frågan i första hand till barn och ungdomar och i andra hand till allmänhet i stort.
 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Mobilitet och livsvillkor under förhistorien. För lärare och museipedagoger

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: