Muntlig engelska i teori och praktik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

Muntlig engelska i teori och praktik

Kursen riktar sig till blivande engelsklärare och fokuserar på utveckling av kursdeltagarnas muntliga språkfärdighet i engelska. Färdighetsträningen består huvudsakligen av konversationsövningar som tar sin utgångspunkt i teoretiska texter om fonetik och uttal i engelskan ur ett didaktiskt perspektiv. Studenterna tränar dels på att läsa och själva använda fonetisk transkription, dels på att överföra de teoretiska kunskaperna till konkreta undervisningssituationer. Inom kursen ges även en orientering om betydande standardvarianter av engelska.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs utöver grundläggande behörighet i svenska 3/svenska som andraspråk 3/TISUS och engelska 6/IELTS 6,5/TOEFL 580 i alla delar, godkänd grundkurs i engelska 1-30 hp eller motsvarande, samt godkänd fortsättningskurs 31-60 hp eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Muntlig engelska i teori och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön