Visa allastudier.se som: Mobil

Nationalekonomi kandidatuppsats

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Nationalekonomi kandidatuppsats

NEK316 är en obligatorisk kurs för en kandidatexamen i nationalekonomi och läses på fördjupningsnivå i nationalekonomi tillsammans med NEK301, samt en av tre valbara kurser.
Valbara kurser: (Vårtermin: NEK302, NEK304 eller NEK307) (Hösttermin: NEK305, NEK308 eller NEK309).

Målet med kursen är att studera och genomföra en analys av en ekonomisk problemställning baserat på nationalekonomisk teori och vetenskaplig metod.

Projektarbetet ska presenteras och försvaras i ett seminarium. Förutom att försvara sina egna arbeten ska studenterna kritiskt granska ett annat projektarbete samt delta i minst två andra seminarier.

Uppsatsen kan skrivas på såväl engelska som svenska och opponeringen kan ske på båda dessa språk. Uppsatsen skrivs som huvudregel tillsammans med annan student.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 105 högskolepoäng totalt, varav minst 45hp från grund- och fortsättningsnivå i nationalekonomi. I dessa skall ingå kurser i makroekonomi och mikroekonomi på fortsättningsnivå. Studenten skall även ha genomgångna kurser i nationalekonomi på fördjupningsnivå motsvarande 15hp. De genomgångna studierna i nationalekonomi skall innehålla en kurs i ekonometri eller motsvarande. Från HT 2022 gäller: För tillträde till kursen krävs minst 105 högskolepoäng totalt, varav minst 45hp från grund- och fortsättningsnivå i nationalekonomi. Studenten skall även ha genomgångna kurser i nationalekonomi på fördjupningsnivå motsvarande 15hp. De genomgångna studierna i nationalekonomi skall innehålla en kurs i ekonometri eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Nationalekonomi kandidatuppsats

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön