Visa allastudier.se som: Mobil

Neuropsykologi -diagnostik och testmetodik i vuxenklinisk verksamhet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Neuropsykologi -diagnostik och testmetodik i vuxenklinisk verksamhet

Kursen vänder sig till dig som är psykolog och som arbetar med neuropsykologiska frågeställningar. Här får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper när det gäller neuropsykologisk utredning av vuxna. Du studerar såväl teoretiska som praktiska aspekter av en neuropsykologisk undersökning. Det handlar om genomförandet av de olika stegen i en sådan utredning och hur resultaten kan analyseras och tolkas. Olika neuropsykologiska test och testmetoder presenteras och diskuteras utifrån teoretiska, metodologiska och kliniska tillämpningsaspekter.

Kursen är ackrediterad av Psykologförbundet och kan därför även utgöra en del av specialistutbildningen för psykologer.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs legitimation som psykolog. Under kurstiden skall deltagarna genomföra praktiska övningsmoment på hemorten. För detta krävs att deltagaren har en yrkesverksamhet med neuropsykologiska arbetsuppgifter och tillgång till lämpligt testmaterial. Dessutom krävs medgivande från arbetsgivaren att inom ramen för tjänsten få genomföra en utredning. Intyg från arbetsgivaren bifogas ansökan. Vidare krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6. 

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Neuropsykologi -diagnostik och testmetodik i vuxenklinisk verksamhet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön