New Age, folktro och den andliga revolutionen

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2023

Distans
Vår 2023

New Age, folktro och den andliga revolutionen

I kölvattnet av den ökade individualisering som har ägt rum i framförallt västvärlden sedan 1960-talet har nya former av religion och andlighet vuxit fram, emellanåt benämnd nyandlighet, New Age eller en ny folktro. Kursen behandlar dessa nya former av andlighet utifrån huvudsakligen samhällsvetenskapliga perspektiv. Inom ramen för kursen diskuteras bland annat de sociala, kulturella och strukturella förändringar som bidragit till nyandlighetens framväxt. Därtill behandlar kursen kritiskt frågor om andlighetens lokala respektive globala karaktär, kommersiella aspekter och genusperspektiv.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.    

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för New Age, folktro och den andliga revolutionen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön