Visa allastudier.se som: Mobil

Nya perspektiv på reformationen

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Höst 2020

Distans
Höst 2020

Nya perspektiv på reformationen

I denna kurs möter du aktuella perspektiv inom studiet av reformationen, en händelse och tidsepok som inte bara gav upphov till flera nya kyrkobildningar utan också anses ha spelat en viktig roll för moderniseringsprocessen i Europa. I kursen får du lära dig mer om tänkbara orsaker till reformationen, hur den genomfördes och vilka långsiktiga konsekvenser den anses ha haft för det västerländska samhället. Du får också möjlighet att fördjupa dig i något av dessa forskningsperspektiv.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 samt Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Nya perspektiv på reformationen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: