Nytestamentlig teologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Göteborg

Nytestamentlig teologi

I kursen får du fördjupa dig i de nytestamentliga skrifternas teologi. Vi lägger särskild vikt vid de synoptiska evangeliernas, Johannesskrifternas och Paulusbrevens teologi. Med hjälp av forskningslitteratur uppmärksammar vi historiska, litterära och ideologiska tolkningsproblem. Du får träna dig i att formulera och behandla vetenskapliga problemställningar och du författar också en mindre uppsats över något nytestamentligt teologiskt tema. Vi läser nytestamentliga texter i översättning, vilket innebär att kursen varken förutsätter eller ger kunskaper i grekiska.

Förkunskaper

Godkänd fortsättningskurs i Bibelvetenskap, RKT129, 15 hp, eller godkänd fortsättningskurs i Religionsvetenskap (RK3000/RKL300), 20 p (tidigare utbildningssystem), eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Nytestamentlig teologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön