Visa allastudier.se som: Mobil

Paideia i Nya testamentet - grekiska och judiska bildningstraditioner

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2021

Distans
Vår 2021

Paideia i Nya testamentet - grekiska och judiska bildningstraditioner

I kursen behandlas det antika begreppet "paideia" - en kategori som innefattar såväl utbildning och bildning som kultur och civilisation - och dess relevans för förståelsen av nytestamentliga texter. Under kursen studeras primärtexter på grekiska från det antika skolsammanhanget samt aktuell forskningslitteratur om utbildning i tidig judendom och kristendom. Valda nytestamentliga textstycken på grekiska analyseras som uttryck för kompositionstekniker förvärvade i den hellenistiska skolan. Inom ramen för kursen diskuteras också de nytestamentliga författarnas förhållande till sin samtids bildningstraditioner samt framväxten av en specifikt kristen "paideia".

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180hp, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning eller motsvarande utländsk examen. Utöver detta krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5, samt 15hp nytestamentlig grekiska.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Paideia i Nya testamentet - grekiska och judiska bildningstraditioner

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: