Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Profeterna - form, intertextualitet och reception

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2024

Distans
Vår 2024

Profeterna - form, intertextualitet och reception

I kursen studeras text på bibelhebreiska ur såväl de större som de mindre profeterna, samt profetiska avsnitt i andra genrer i den Hebreiska bibeln. Du får fördjupa dig i centrala tema och språkliga karaktäristika i profettexter i den Hebreiska bibeln, profetgestalters liv och kallelser, manliga och kvinnliga profeter samt deras funktion(er). Kursen innehåller också studiet av profetism som företeelse i Främre Orienten, samt ger en orientering i tolkningshistoria av profetlitteraturen med utblick mot NT, kyrkofäder och judisk tolkningshistoria. I kursen ingår läsning av relevanta texter från Främre Orienten och kommentarlitteratur.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5 samt 15hp bibelhebreiska.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Profeterna - form, intertextualitet och reception

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön