Visa allastudier.se som: Mobil

Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg

Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz

En kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES samt Schweiz startar höstterminen 2018, under förutsättning att resurser tilldelas. Utbildningen anordnas i Göteborg och omfattar ett års heltidsstudier (60 högskolepoäng). Studierna berättigar till studiemedel.

Utbildningen omfattar såväl teoretiska studier som klinisk färdighetsträning.
Den teoretiska undervisningen sker vid Institutionen för Odontologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, och den verksamhetsförlagda utbildningen sker på olika tandvårdskliniker, främst i Västra Götalandsregionen och i Värmland.

Målet är att du som student efter godkänd utbildning skall visa sådan kunskap och förmåga som krävs för tandläkaryrket i Sverige, och efter prövning av Socialstyrelsen kunna ansöka om legitimation.

För mer information, var god se Sahlgrenska akademins hemsida för Kompletterande utbildning av utländsk examen..

Förkunskaper

- Tandläkarexamen från land utanför EU/EES-området samt Schweiz. - Av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov för tandläkare, alternativt en avslutad minst fyraårig tandläkarutbildning, samt minst 1 års dokumenterad klinisk verksamhet. - Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Ingen examen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön