Slöjdämnet och digitala verktyg

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Slöjdämnet och digitala verktyg

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om hur digitala verktyg kan användas i slöjdundervisning. Du har påbörjat studier till ämneslärare i slöjd eller har pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan, eller har lärarexamen. I kursen ges du möjligheter att utveckla kunskaper om hur digitala verktyg används i överensstämmelse med läroplanen och hur verktygen bidrar till att utveckla elevernas förmågor. I kursen lyfts även kritiska frågeställningar kring slöjdundervisning och digitala verktyg. 

Kursen ges på distans med tre obligatoriska campusdagar under terminen. Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

Förkunskaper

Behörig till kursen är sökande med grundläggande behörighet för högskolestudier. Dessutom krävs lärarexamen eller pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet, alternativt pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med aktuellt intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Slöjdämnet och digitala verktyg

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön