Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Socialantropologi: fältarbete

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Socialantropologi: fältarbete

Sammanfattning

I denna kurs får du självständigt planera och genomföra ett antropologiskt fältarbete, antingen i Sverige eller utomlands. Merparten av kursen kommer du att spendera i fält, och under tiden får du handledning genom online-seminarier. Materialet som du samlar in kan du sedan använda som grund för ett examensarbete i socialantropologi.

Om utbildningen

Tänk dig en kurs som du spenderar nästan helt i fält, alltså ute på en arbetsplats, i en organisation, hos en viss grupp människor eller till exempel i ett lokalsamhälle. Du får själv välja var du ska vara och vilka frågor du vill undersöka. Genom att delta i vardagliga aktiviteter, observera och intervjua samlar du in information som du sedan använder för att svara på dina frågeställningar. Detta är hur kursen SA1411 är upplagd.

Under kursens gång arbetar du med andra ord självständigt, men har tillgång till handledning och stöd genom online-seminarier. Vid dessa tillfällen får du diskutera frågor som dyker upp under ditt fältarbete, som kan röra problemlösning, etik, metodval eller kopplingen mellan teori och praktik. Du får också träna på att sammanställa etnografiska data för att möjliggöra en analys, och reflektera över vilket sorts material du har samlat ihop och hur det kan användas. Detta material kan sedan användas som grund för ett examensarbete i socialantropologi.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs att studenten har godkänt resultat omfattande minst 15 hp kurs i metod- och forskningsdesign i socialantropologi.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Socialantropologi: fältarbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön