Software Engineering and Management masterprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Göteborg
Sista ansökan: 2023-04-16

Software Engineering and Management masterprogram

Undervisningsspråk är engelska för hela programmet.

Mjukvara är en drivkraft för innovation och utveckling, och dess betydelse för samhället i stort ökar ständigt. Som student på masterprogrammet i Software Engineering and Management kommer du att utveckla en kombination av avancerad teknisk kunskap och ledarskapsförmåga inom mjukvaruutveckling kompetenser som är högt efterfrågade på arbetsmarknaden. När du har avslutat programmet kommer du att kunna ta en roll som projektledare, utvecklare, testare eller kvalitetssäkrare inom en rad olika branscher.

Den ökande användningen av mjukvara innebär att storleken och komplexiteten på mjukvaran som ska levereras också ökar, tillsammans med krav på snabb leverans, till en marknad med ständigt växlande krav och miljöer. Masterprogrammet i Software Engineering and Management möter den utmaningen genom att erbjuda en unik kombination av avancerad teknisk kunskap och ledarskapsförmåga. Du kommer att utveckla en förmåga att:

  • förstå industripraxis och nuvarande och framtida trender inom teknologiutveckling;
  • bedöma och förbättra mjukvarukvalitet, metoder och verktyg;
  • förvalta och underhålla mjukvarusystem över tid;
  • skapa innovativa metoder för mjukvaruutveckling och förbättrad prestanda.

En projektbaserad och samarbetsinriktad studiemiljö

Vi har en stark forskningsprofil och lutar oss mot ett nära samarbete med industrin. I projektarbeten kommer du att ställas inför de utmaningar som möter mjukvaruintensiva företag idag. Genom att ta dig an de utmaningarna kommer du att utveckla en förståelse för hur både avancerad teknisk kunskap och god ledarskapsförmåga är avgörande för att utveckla stora, tekniskt avancerade system som motsvarar samtidens krav på kvalitet och hastighet i mycket dynamiska miljöer.  

Förbereder dig för din framtida karriär

Programmet kombinerar olika perspektiv och angreppssätt för att förbereda dig för olika roller, som utvecklare, testare, kvalitetsansvarig, mjukvaruarkitekt eller projektledare. De färdigheter du utvecklar är användbara i många olika branscher, till exempel fordonsindustrin, telekom, försvarsindustrin, offentlig sektor, bank, detaljhandel eller utbildning. Vi utbildar framtida ingenjörer som kan ta fram mjukvara med hög kvalitet och låga kostnader för utveckling och underhåll. Men vi utbildar också framtida forskare som arbetar nyskapande och utför avancerade tekniska experiment inom mjukvaruutveckling.  

Vi hjälper dig att lyckas!

Under utbildningen har du möjlighet att göra ett praktiskt projekt i samarbete med näringslivet, vilket inkluderar praktik på ett företag motsvarande 15 högskolepoäng. Om du vill kan du även genomföra din masteruppsats i samarbete med ett företag.

Masterprogrammet i Software Engineering and Managament har blivit utvalt av Svenska institutet för att nominera kandidater till stipendium. Besök Svenska institutets webbsida för mer information om hur du ansöker om stipendium.

Efter studierna

Efter avklarade studier har du en filosofie masterexamen med huvudområdet Software Engineering (Degree of Master of Science with a major in Software Engineering).

Du kommer att vara redo för akademiska studier på doktorandnivå eller för att ta olika roller i utvecklingen av mjukvara, som utvecklare, testare, kvalitetsansvarig, mjukvaruarkitekt eller projektledare.

Exempel på företag som anställt våra tidigare studenter:  Ericsson, Volvo, IBM, Sigma IT Consulting, ABB, NASDAQ, Saab, och HiQ.
 

Förkunskaper

Kandidatexamen 180 hp inklusive examensarbete (självständigt arbete) om minst 15 hp eller motsvarande, inom området Software Engineering, programvaruteknik, datavetenskap, datalogi, informationsteknik, informationssystem eller motsvarande. Kunskap i programmering med ett minimum av: 7,5 hp i programmering, 7,5 hp i objektorienterad design, och 7,5 hp i algoritmer och datastrukturer. Engelska 6/Engelska B eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Software Engineering and Management masterprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön