Svensk förvaltning: Traditioner, institutioner och politik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2023

Göteborg
Höst 2023
2023-04-16

Svensk förvaltning: Traditioner, institutioner och politik

Kursen beskriver den svenska förvaltningens framväxt från medeltiden fram till idag. Den tar sin utgångspunkt i den historiska statsbyggnadslitteraturen, men fokus ligger på den svenska statsbyggnadsprocessen. Mera specifikt vill kursen svara på frågor såsom: Hur har den svenska förvaltningen varit uppbyggd från medeltiden fram till idag? Vilka aktörer, institutioner och faktorer har format dess framväxt? Har den svenska förvaltningen utvecklats på samma sätt som förvaltningarna i andra europeiska stater, eller skiljer den ut sig på något sätt?

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt i kurserna SK1215 Delegering av politisk makt: Från folket till folkvalda representanter (7,5 högskolepoäng) och SK1216 Delegering av den verkställande makten: Dilemman och institutionella lösningar (7,5 högskolepoäng) samt att kursen SK1225 Förvaltningens makt: Problem och möjligheter är genomgången (15 högskolepoäng), eller motsvarande kunskaper. 

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Svensk förvaltning: Traditioner, institutioner och politik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön