Tangible interaction

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Tangible interaction

Tangible interaction/datoranvändargränssnitt bygger på fysiska gränssnitt som antingen är specifikt utvecklade för ett system eller sådana som på nya sätt möjliggör interaktion med datorsystem.

Kursen sätter de färdigheter och kunskaper som förvärvats i prototyping-kursen i ett tillämpat sammanhang. Tangible interaction behandlar beräkningsteknik och tjänster och använder både teoretiska och  praktiska pedagogiska metoder. Föreläsningar kommer att presentera teori och utveckling av tangible interaction och bygger på forskning och kommersiell användning. Teknik såsom sensorer, aktuatorer  och smarta material presenteras ur ett perspektiv av mänsklig interaktion och användning.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs en kandidatexamen om 180 hp. Dessutom krävs kursen TIA108 Prototyping i Interaktionsdesign 7.5 hp och en kurs i Människa-Dator Interaktion (TIG095) 7.5 hp, eller  motsvarande. För att vara behörig till kursen som programstudent inom Datavetenskapligt program, N1COS måste studenten ha klarat minst 90 hp av programmets kurser inklusive kurserna TIA108  Prototyping i Interaktionsdesign 7.5 hp och TIG095 Människa-Dator Interaktion 7.5 hp, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tangible interaction

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön