Visa allastudier.se som: Mobil

Teoretisk filosofi: Forskningsanknuten orienteringskurs 2

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Teoretisk filosofi: Forskningsanknuten orienteringskurs 2

Kursen innebär att någon eller några teoretisk-filosofiska frågeställningar, med anknytning till modern forskning, väljs från ett aktuellt undervisningsutbud i samråd med examinator, varvid hänsyn tas till studentens specifika förkunskaper. Kursen är utformad så att den ställer höga krav på studenten vad gäller akademisk mognad och förmåga ta sig an vetenskaplig text med en öppen men kritisk attityd samt på studentens förmåga att självständigt presentera det valda innehållet. Däremot förutsätter den inte nödvändigtvis tidigare sakkunskaper inom teoretisk filosofi, utan kan ses som en möjlighet till bredding och fördjupning av tidigare högskolestudier.

Förkunskaper

Minst 90 hp inom något huvudområde, inklusive godkänt resultat på ett examensarbete om minst 15 hp inom detta huvudområde, alternativt minst 90 hp i en utbildning som leder till yrkesexamen, inklusive godkänt resultat på ett självständigt arbete om minst 15 hp som kan räknas som examensarbete inom sådan utbildning.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Teoretisk filosofi: Forskningsanknuten orienteringskurs 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön