Visa allastudier.se som: Mobil

Tidig judisk texttolkning - Principer och tekniker

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2021

Distans
Vår 2021

Tidig judisk texttolkning - Principer och tekniker

Här får du studera utvalda tidiga judiska och rabbinska texter. Vi fokuserar på texter ur Dödahavsrullarna, Mishnah, Tosefta, midrasher, och den babylonska samt den palestinensiska Talmud. Kursen belyser också tidiga principer för texttolkning som pesher, midrash, pardes, florilegier, samt inkluderar analys av texter i vilka dessa texttolkningsprinciper används. Du får de kunskaper och verktyg som behövs för att genomföra ett kritiskt studium av dessa texter och vägleder dig i förklaringen och analysen av utvalda perikoper. Vi berör även betydelsen av kunskap om dessa tolkningsprinciper för förståelsen vid exeges av den Hebreiska bibeln och Nya testamentet samt för judisk-kristna relationer.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180hp, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning eller motsvarande utländsk examen. Utöver detta krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Tidig judisk texttolkning - Principer och tekniker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: