Visa allastudier.se som: Mobil

Utbildningsledarskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg

Utbildningsledarskap

Arbetslivet befinner sig i ständig förändring, och där kraven på kunskap och kompetens ökar på de allra flesta yrkesgrupper. Medvetenheten ökar också om behovet av pedagogiska insatser för ständigt lärande. Detta är en kurs som behandlar frågor om lärande i arbetslivet. Kursen behandlar teman som berör ledarskap, identitet och ledarskapsstil, verksamheters villkor, lärande och utveckling i verksamheten.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som har ett ledaruppdrag i arbetslivet, i offentlig förvaltning eller ideella organisationer, eller som har ambitionen att bli ledare. Du kan arbeta som personalvetare, utbildare, lärare, kommunikatör, studievägledare, utbildningsledare, eller ha annat uppdrag där det ställs krav på pedagogisk kompetens för att leda lärande och utveckling inom arbetslivet. Kursen ligger på avancerad nivå och ger dig som redan har en fil.kand. examen inom pedagogik eller annan relevant yrkesexamen, möjlighet att fördjupa dig inom området. Kursen ges på halvfart och undervisningen genomförs främst under sen eftermiddagstid. Kursen ges även som inledande obligatorisk kurs i Masterprogrammet i Utbildningsledarskap.

Undervisningsformer
Undervisningen sker i olika former: föreläsningar, litteraturseminarier, grupparbeten och arbetsplatsrelaterade kursuppgifter. Kursen använder Göteborgs universitets lärplattform på internet som kommunikationsverktyg.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 180 hp inom huvudområdet pedagogik, pedagogik och didaktik eller lärarexamen med minst 180 hp, eller motsvarande kunskaper. Även annan examen med 180 hp på grundnivå kan efter särskild prövning ge behörighet om examensarbete varit inriktat mot utbildningsvetenskapliga frågeställningar. Ansökan om särskild prövning görs genom att ifylld blankett om reell kompetens tillsammans med examensarbetet ska laddas upp på Mina sidor på antagning.se.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Utbildningsledarskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön