Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Vetenskap och teologi: gemensamma rötter, konflikter och konversationer

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2024

Distans
Vår 2024

Vetenskap och teologi: gemensamma rötter, konflikter och konversationer

Hur har relationen mellan vetenskaperna och teologin egentligen sett ut i den västerländska historien? Och hur kan de relateras idag? Mot bakgrund av forskning inom historievetenskapen, vetenskapsteorin och filosofin studerar du i den här kursen ett av vår tids mest angelägna problem. Kursen handlar både om de teoretiska perspektiv som är nödvändiga för att förstå relationen mellan vetenskaperna och teologin och om de särskilda frågor som uppstår i skärningspunkten. Det kan handla om den kristna människosynen och dess förhållande till de biologiska vetenskaperna, skapelseteologin och utvecklingen av den samtida kosmologin, eller evolutionspsykologins bäring på de etiska frågorna. Inom ramen för kursarbetet har du också möjlighet att fördjupa dig i en specifik fråga som särskilt intresserar dig.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Vetenskap och teologi: gemensamma rötter, konflikter och konversationer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön