Allmän kemi II - Introduktion till fysikalisk kemi

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Örebro
Vår 2024

Örebro
Vår 2025
2024-10-15

Allmän kemi II - Introduktion till fysikalisk kemi

Utgående från kursen Allmän kemi I får du i denna kurs ökade kunskaper för att kunna arbeta med mer avancerade analytiska metoder inom kemi, med fokus på forensik, och att förstå deras fysikaliska principer. Kursen behandlar grundämnenas uppbyggnad och funktion i mer detalj, hur grundämnen interagerar med varandra, samt hur detta kan beskrivas med kemiska formler. Vi lär oss fler grundbegrepp och beräkningsmetoder med tillämpningar inom termodynamik, kinetik och elektrokemi samt ökar förståelsen för kemiska jämvikter som ligger till grund för modern analysteknik.Kursen innehåller även många laborativa moment för att ge dig en möjlighet att lära dig hantverket som en kemist måste kunna, med avancerad analytisk kemi i fokus.

Förkunskaper

11,5 hp sammanlagt från Introduktion till analysvetenskap och forensik, 7,5 hp, Allmän kemi I, 7,5 hp, Organisk och analytisk kemi, 7,5 hp och Biokemi, 7,5 hp.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kemi II - Introduktion till fysikalisk kemi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön