Senare del av Nationalekonomprogrammet

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Växjö
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Växjö

Senare del av Nationalekonomprogrammet

Är du intresserad av samhällsfrågor samtidigt som du har ett intresse för matematik och statistik? Då är denna utbildning i nationalekonomi något för dig. Programmet rustar dig väl för ett jobb som nationalekonom med såväl teoretiska som praktiska kunskaper.Nationalekonom är ett framtidsyrke i en globaliserad värld där samhällsaktörer i allt högre utsträckning måste förhålla sig till den ekonomiska omgivningen. Ekonomiska analyser och dataanalyser utgör en viktig grund för informerat beslutsfattande. Som student utbildas du till en samhällsanalytiker med god kännedom om finans och samhällsekonomiska frågor samt utrustas med relevanta teoretiska och empiriska analysverktyg.Denna utbildning ger dig alltså inte bara teoretiska och praktiska kunskaper inom nationalekonomi och statistik, utan även orientering inom andra samhällsvetenskapliga områden. Vårt program i nationalekonomi studerar samspelet mellan individer, företag och marknader samt andra aktörer som staten och Riksbanken.Frågor som nationalekonomer intresserar sig för är politisk ekonomi, arbetslöshet, tillväxt, inflation, skattepolitik och penningpolitik. Med en kandidatexamen i nationalekonomi kan du få jobb som analytiker av internationell och svensk ekonomi, enskilda marknader (exempelvis den finansiella marknaden) och utvärdera ekonomiska reformer och åtgärdsprogram.På tre år ger utbildningen grundläggande, fördjupade och avancerade kunskaper i nationalekonomins teori och praktik. Du kommer också att lära dig hantera kvantitativa metoder inom statistik och matematik. Under utbildningen ges goda möjligheter att läsa utomlands. Du kommer att få lära dig att göra självständiga arbeten genom uppsatser och din kandidatuppsats i nationalekonomi kan även innehålla praktik.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Engelska 6, Matematik 3b alt. Matematik 3c samt Samhällskunskap 1b alt. Samhällskunskap 1a1 och 1a2 + Nationalekonomi 15 hp och statistik 15 hp eller kurspoäng i tidsserie och regressionsanalys, eller motsvarande.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Senare del av Nationalekonomprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Senare del av Nationalekonomprogrammet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Senare del av Nationalekonomprogrammet från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön