Sjuksköterskeprogrammet

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Kalmar
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Kalmar

Sjuksköterskeprogrammet

Ge dig själv en chans - till ett personligt utvecklande yrke!Att vara sjuksköterska innebär att möta människor i utsatta livssituationer med behov av vård. Idag är utbildningen både akademisk och yrkesinriktad. Den innehåller en spännande mix av teoretiska kurser och klinisk verksamhetsförlagd utbildning.Huvudämnet är vårdvetenskap och handlar om människan och hennes upplevelse av sin hälsa och ohälsa, sitt lidande och vård. För sjuksköterskor utgörs professionsämnet inom vårdvetenskap av omvårdnad. Med utgångspunkt i sjuksköterskans kärnkompetenser och de fyra konsensusbegreppen hälsa, miljö, människa och vårdande, fokuseras såväl den enskilda människans, familjens, som samhällets behov och krav på vård och omvårdnad utifrån evidens och forskning. I ämnet ingår praktisk tillämpning av omvårdnad, där omhändertagande av patienter och närstående tränas både i kliniska lärmiljöer på skolan (kliniska träningscenter, KTC) och genom verksamhetsförlagd utbildning inom region och kommun. Under den verksamhetsförlagda utbildningen förväntas du följa din handledares schema, vilket kan innebära att du gör pass på vårdenheten såväl dag- som kvällstid samt under helgen. Även nattpass kan förekomma.Sjuksköterskeprogrammet vid Linnéuniversitetet är en campusförlagd utbildning som ges vid fem studieorter: Kalmar, Oskarshamn, Västervik, Växjö och Ljungby. Undervisning erbjuds t.ex. via föreläsningar och seminarier som till största delen sker på plats, där läraren kan befinna sig på annan studieort, men ibland även digitalt då studenter vid flera campus deltar samtidigt. För att kunna tillgodogöra dig den digitala undervisningen bör du ha tillgång till wifi samt dator/läsplatta med kamera och headset.Linnéuniversitetets sjuksköterskeutbildning gör dig väl förberedd att medverka i dagens och morgondagens hälso- och sjukvård både nationellt och internationellt. Du kommer att ges möjlighet till internationalisering via studentutbyte inom och utanför Europa samt internationalisering på hemmaplan. Utöver att bli redo att arbeta inom klinisk sjukvård, förbereder programmet dig även för fortsatta akademiska studier, med möjlighet att efter utbildningen studera till specialistsjuksköterska inom det område du finner mest intressant, men även att forska inom ämnet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a alt. Matematik 2b alt. Matematik 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b alt. Samhällskunskap 1a1 + 1a2.

Examen & Intyg

Sjuksköterskeexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Sjuksköterskeprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Sjuksköterskeprogrammet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sjuksköterskeprogrammet från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön