Det mångfacetterade kulturarvet

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Karlstad
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Karlstad
Vår 2024

Distans
Vår 2024

Det mångfacetterade kulturarvet

Vill du göra något annorlunda i vår? Det här är utbildningen för dig som vill arbeta med utställningar, information, bildning, historia och kulturfrågor. Vi erbjuder en kurs som fokuserar på hur kulturarv konstrueras och gestaltas ur ett historiskt perspektiv men också hur det kan användas idag. Du undersöker och lär dig om kulturarv och de miljöer där det finns, används och sprids. Flera studiebesök ingår. Du har i kursen stora möjligheter att fördjupa dig i ett ämne med kulturarvsanknytning som särskilt intresserar dig, exempelvis genusvetenskap, religion, litteratur, film, konst och teatervetenskap. Kursen har ett mångvetenskapligt perspektiv och består av två delkurser, Kulturarvets idévärld (7,5 hp) och Kulturarvsmiljöer (7,5 hp). Kursen ingår i ett masterprogram men kan också med fördel läsas fristående och passar bra som kompetensutvecklingskurs. Både historiker och kulturarvsforskare undervisar i kursen. Efter utbildning finns arbetsgivare hos myndigheter, kommuner, museer, bildningsorganisationer, stiftelser och företag. Läs studentintervju här(https://www.kau.se/historia/om-amnet/jenny-mostrom-kursen-det-mangfacetterade-kulturarvet)

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Historia 1b eller 1a1 + 1a2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Det mångfacetterade kulturarvet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön