Hantering av komplexa miljörisker

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
15 hp
Heltid
Klassrum

Hantering av komplexa miljörisker

Syftet med kursen är att studenten ska fördjupa sina naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga kunskaper samt tillämpa dessa för att skapa en fördjupad helhetsbild av problemområdet aktuella miljörisker, från orsakssamband till åtgärder och strategier. Kursen syftar också till att studenten ska arbeta med verklighetstrogna uppgifter och öva arbetsformen från problemformulering till färdig rapport.Kursen innehåller- fördjupning inom naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga orsakssamband till aktuella miljörisker,- fördjupning inom samhälleliga strategier för att hantera komplexa miljörisker,- metod för arbete med ämnesaktuella frågeställningar samt- introduktion till att arbeta professionellt i grupper.Undervisningen på kursen sker genom föreläsningar, seminarier och övningar. Studenten utvecklar också sin kunskap och sina färdigheter med stöd av lärarnas handledning till grupperna. I kursen ingår exkursioner som ger överblick och aktuella exempel på såväl orsakssamband som hantering av miljörisker.

Förkunskaper

Varit registrerad på 30 hp inom miljövetenskap eller risk- och miljöstudier, varav 20 hp godkända. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hantering av komplexa miljörisker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön