Användargränssnittsdesign för digitala spel

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Användargränssnittsdesign för digitala spel

Användargränssnitt designas med specifika intentioner och målsättningar. Oavsett om man designar en 'Heads Up Display' (HUD) för ett konsolspel eller ett front end-gränssnitt för att navigera stora mängder data så krävs en stor mängd planering och testning. Kursen introducerar koncept och designprocesser som ingår i användargränssnittsdesign och som främjar användarupplevelsen.

Inledningsvis skapar du ramar för ditt projekt med användargränssnittsdiagram och uppdragsbeskrivningar. Du kartlägger din användargränssnittsdesign på systemnivå med hänsyn till balans och mönster. Som referenspunkter studeras ett antal teorier och mjukvaruarkitektoniska tekniker för att bygga användargränssnitt. Med kunskapen konstruerar du värderings- och målkriterier som vägleder dig när du organiserar och skissar på din design.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Användargränssnittsdesign för digitala spel

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön