Islam och politik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Islam och politik

Vilken politisk roll har islam spelat i olika historiska och kulturella kontexter? På denna kurs får du lära om hur muslimer och islamiska rörelser har försökt implementera islamiska förhållningssätt till politisk makt, legitimitet och identitet, samt hur icke-muslimska kulturer har förhållit sig till islam och muslimer. Med fokus på Syd- och Sydostasien, men också andra delar av världen, får du se hur dessa förhållningssätt har påverkats under skiftande historiska och kulturella kontexter.

Distanskursens upplägg: Distanskursen är nätbaserad och genomförs i en lärplattform. Kursen kräver aktivt och regelbundet deltagande i seminarier och examination. Dator med internetuppkoppling är en förutsättning för att kunna följa kursen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Islam och politik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön