Att samarbeta kring kriser i Sverige och USA: Problemlösning via digitala teknologier

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Att samarbeta kring kriser i Sverige och USA: Problemlösning via digitala teknologier

Denna transatlantiska digitala kurs tränar dig i att genomföra problemlösande grupparbeten om de sätt som svenska och amerikanska samhällen begripliggör kriser, både historiskt och idag. I fokus för kursen står ett längre samarbete mellan studenter från Uppsala universitet och Augustana College, vilket huvudsakligen äger rum genom digitala verktyg och virtuella möten.

Kursen utgör en sällsynt möjlighet att samarbeta med studenter över Atlanten med hjälp av digital teknik. Kursen jämför de olika sätt som USA och Sverige har mött utmaningar relaterade till exempelvis politik och demokrati, ekonomi och arbetskraft, diplomati och utrikespolitik, hållbarhet och klimatförändringar, folkhälsa och pandemihantering. Varje termin kommer kursen att omfatta ett urval av dessa teman. Genom forskning inom områden som nordamerikastudier, skandinavistik, språk och retorik, statsvetenskap och historia, skapas tvärvetenskaplig förståelse av kriser samtidigt som studenten tränas i samarbetsmetoder för att hantera dessa.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) + Engelska 6

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Att samarbeta kring kriser i Sverige och USA: Problemlösning via digitala teknologier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön