Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Cellbiologi

Kursen behandlar cellen ur olika perspektiv och på olika nivåer. Den inleds med ett moment biokemi som behandlar cellens biomolekyler, deras struktur och egenskaper. Det är framförallt proteiner och nukleinsyror som tas upp här. Därefter behandlas cellens organeller, ämnes- och energiomsättning, tillväxt, samt hur celler rör sig och kommunicerar med varandra. Vanliga metoder för att studera cellers och biomolekylers struktur och funktion ingår också. Bland annat isolerar vi mitokondrier och kloroplaster och studerar några viktiga reaktioner som sker i dessa organeller.

Förkunskaper

Något av följande krävs: (1) Organismernas evolution och mångfald, 10 hp, Biologens kompetenser och det vetenskapliga arbetssättet, 5 hp, Molekylärbiologi och genetik, 10 hp, Mikrobiologi med infektionsbiologi, 5 hp, samt 30 hp kemi, eller (2) 60 hp kemi inklusive 20 hp biokemi.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Cellbiologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: