Visa allastudier.se som: Mobil

Dödahavsrullarna (avancerad nivå)

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans
Sista ansökan: 2020-10-14

Dödahavsrullarna (avancerad nivå)

Kursens mål är att den studerande skall tillägna sig fördjupade kunskaper om Dödahavsrullarnas tidshistoriska kontext och innehåll samt om dessa skrifters relevans för bibelvetenskapen. Ett urval texter från Qumran läses i översättning. I föreläsningar och seminarier behandlas dessa texters teologi och tematik samt på vilka sätt de kan bidra till en bättre förståelse av texter, teman och teologier i såväl Gamla som Nya testamentet.

Förkunskaper

Kandidatexamen med huvudområde inom något samhällsvetenskapligt, humanistiskt eller religionsvetenskapligt område eller 120 hp inklusive 90 hp inom något religionsvetenskapligt huvudområde. Dessutom krävs kunskaper i svenska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: