Visa allastudier.se som: Mobil

Ekologisk metodik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-10-14

Ekologisk metodik

Kursen omfattar design och metodik för provtagning och övervakning av populationer av växter och djur. Kursen fokuserar på metoder som används inom naturvårdsarbetet på myndigheter och andra organisationer och omfattar: design, provtagningsmetodik, statistisk bearbetning av resultat, samt kommunikation av resultat och ekologisk data genom rapportskrivning och muntlig presentation.Övningar i fält utgör kärnan i kursen och inkluderar metoder som används inom tillämpad naturvård och miljöövervakning i Sverige och EU, såsom kartering (GIS), fågelinventering, användande av insektsfällor, och inventering av växtsamhällen. Kursen avslutas med en fältvecka där du genomför ett inventeringsprojekt och tillämpar de metoder som behandlats under kursen.

Förkunskaper

120 hp inklusive (1) 60 hp biologi samt 30 hp kemi eller 30 hp geovetenskap, eller (2) 90 hp biologi.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: