Visa allastudier.se som: Mobil

Evolutionära mönster

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
15 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-04-14

Evolutionära mönster

Kursen fokuserar på hur evolutionär historia visar sig som observerbara mönster i och mellan organismer, och hur dessa mönster kan upptäckas och analyseras för att dra slutsatser om de underliggande processer som orsakade dem. Kursen har ett brett perspektiv på evolutionära mönster som inkluderar mönster i tid och rum (biogeografi och fossiler), inom populationer (populations genetik), i individuella organismer (utvecklings biologi), och i genom (molekylär evolution). Kursen innehåller därför även metoder från olika områden av evolutionsbiologin.

Förkunskaper

150 hp inklusive (1) 60 hp biologi samt 30 hp kemi eller 30 hp geovetenskap, eller (2) 90 hp biologi. Evolutionära processer.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: