Visa allastudier.se som: Mobil

Förberedande utbildning i svenska för studerande med utländsk förutbildning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Uppsala
20 veckor
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-14

Förberedande utbildning i svenska för studerande med utländsk förutbildning

Kursen kommer att förbättra din förmåga att förstå, tala, läsa och skriva svenska. Den här kursen vänder sig till dig som behöver förbättra den kommunikativa kompetensen och uttrycksförmågan, utveckla läsförståelse och ordkunskap samt den språkliga korrektheten.

Kursen innehåller muntliga och skriftliga övningar i att berätta, beskriva, diskutera och genomföra presentationer. Du får en genomgång av basgrammatiken. Kursen ger dig kännedom om svensk kultur och det svenska samhället.

Godkänt resultat på kursen ger behörighet till kursen Behörighetsgivande utbildning i svenska.

Undervisningen bedrivs på heltid och är obligatorisk. Undervisningen sker på dagtid 3-4 gånger per vecka och kan förekomma måndag-fredag. Den är mycket intensiv med hemuppgifter varje dag. Utbildningen kan därför inte kombineras med andra studier, förvärvsarbete eller dylikt.

Kursen vänder sig till studenter som har utländsk förutbildning (gymnasium). Kursen ger behörighet till kursen Behörighetsgivande utbildning i svenska. Den ger inte högskolepoäng. Kunskaper i svenska testas genom ett särskilt inträdesprov. Om provresultatet visar att du har tillräckliga kunskaper för Behörighetsgivande utbildningen kommer du att erbjudas plats/reservplats på denna kurs förutsatt att den ges. I så fall ersätts din anmälan till den Förberedande utbildningen i svenska med en anmälan till den Behörighetsgivande utbildningen. Eventuella sena anmälningar handläggs bara om platserna inte fylls av dem som sökt inom anmälningstiden.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet med undantag för kravet på kunskaper i svenska. (Undantag från kravet på kunskaper i engelska kan ges.) Förkunskaper i svenska krävs och styrks genom särskilt lokalt inträdesprov eller godkänt resultat som inte är äldre än två terminer på Introduktionskurs i svenska för studerande med utländsk förutbildning.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön