Globala och miljömässiga effekter på neurohälsa

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Globala och miljömässiga effekter på neurohälsa

Kursen riktar sig till studenter inom naturvetar- och vårdutbildningar och behandlar miljöproblemens effekter på hälsan ur ett neurologiskt/psykiatriskt perspektiv. Syftet är att ge en bild av mekanismerna bakom riskerna, och samtidigt ge instrument att utveckla analys och strategier ur ett interprofessionellt perspektiv. Risker som tas upp är till exempel klimatförändringar, miljöföroreningar och andra toxikologiska exponeringar, läkemedel i miljön, fetala risker, samt effekter av krigsföring.

Kursen omfattar även hälsoeffekter av resursbrist globalt. Vi berör etiska och sociala aspekter, ekonomiska drivkrafter och lagstiftningens betydelse, samt granskning av samhällsutveckling utifrån hållbarhetsmålen.

Kursen går på heltid under fem veckor, med en vecka på campus i Uppsala och övriga veckor online. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier samt grupparbeten. Vi kommer att använda "challenge-based"-inlärning med globala och lokala utmaningsscenarier.

Förkunskaper

120 hp från läkar-, sjuksköterske-, fysioterapeut-, biomedicin-, apotekar- eller biologprogram eller annan utbildning som ger motsvarande kunskaper

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Globala och miljömässiga effekter på neurohälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön