Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Grekiska A

Du som vill studera antik grekiska börjar normalt med kursen Grekiska A. Kursen ger grunderna för vidare studier i grekiska och riktar sig även till den som för studier eller forskningsarbete inom andra ämnesområden behöver elementära kunskaper i antik grekiska.

Kursen omfattar två terminer och består av tre delkurser: Delkurs 1 (Grekisk nybörjarkurs) ger elementära kunskaper i den klassiska grekiskans formlära, syntax och ordförråd. Delkurs 2 (Attisk prosa) vidgar kunskaperna från delkurs 1 och ger viss färdighet i att läsa lättare grekiska prosatexter i original. Delkurs 3 (Introduktion till grekisk filologi) ger en första inblick i grekiska som vetenskapligt ämne, dess material och metoder, samt en introduktion till den grekiska litteraturen utifrån texter i översättning.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Grekiska A

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön