Visa allastudier.se som: Mobil

Kinas historia och kultur (avancerad nivå)

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Kinas historia och kultur (avancerad nivå)

Denna kurs ger dig en översikt av Kinas historia, geografi, språk, etnisk mångfald, filosofi, religion, litteratur, konst och musik. Genom kursen får du en introduktion till många olika aspekter på kinesisk kultur och samhällsutvecklingen i Kina, såväl kronologiskt som tematiskt. Kursen omfattar cirka tio föreläsningar (en föreläsning per vecka under höstterminerna på sen måndag eftermiddag/kväll), samt läsning av kurslitteratur (enbart på svenska och engelska). Denna kurs behandlar i första hand Kinas historia och kultur före 1949, men ger också en inblick i viktiga händelser i Kina efter 1949, det samtida kinesiska samhället och det politiska systemet.Kursen innehåller även en ämnesmässig fördjupning inom ett delområde som är valt av studenten i samråd med kursansvarig lärare samt skriftlig och muntlig redovisning av denna. Huvudsakliga ämnesområden är Kinas relationer med omvärlden och faktorer inom dynastiernas uppgång och fall.

Förkunskaper

Kandidatexamen inom ett samhällsvetenskapligt eller humanistiskt ämne, eller minst 120 hp kinesiska vari ska ingå ett självständigt arbete om 15 hp.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kinas historia och kultur (avancerad nivå)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: