Kinesiska D2 med självständigt arbete

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Kinesiska D2 med självständigt arbete

Inom denna kurs skriver du en kandidatuppsats på 15 hp på svenska eller engelska, som behandlar ett språkvetenskapligt, kulturhistorisk eller samhällsvetenskapligt ämne som berör Kina/kinesiskspråkiga områden (mer om ämnesval, se kursplanen). Motsvarande ca 30 sidor källmaterial ska vara kinesiskspråkigt.

Kinesiska D2 innehåller även två språkkurser. Sakprosa II med praktisk språkfärdighet IV, 7,5 hp, innehåller bland annat läsning av kinesisk tidningstext, faktatexter och sakprosa, samt diskussioner om och muntliga redovisningar av dessa texter skrivna på modern kinesiska. I kursen ingår också att presentera och diskutera den egna kandidatuppsatsen på kinesiska, samt att skriva ett abstract på kinesiska till denna. Delkursen syftar i första hand till att träna den muntliga språkförmågan i modern kinesiska.

Inom delkursen Klassisk kinesiska, 7,5 hp, får du med hjälp av lexikon läsa och tolka utdrag ur de kinesiska klassikerna, filosofiska och historiska verk, samt Tangpoesi och Songlyrik i original på klassisk kinesiska.

Delkurs 1 och 2 kan komma att ges på engelska.

Förkunskaper

Kinesiska A, Kinesiska B och Kinesiska C

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kinesiska D2 med självständigt arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön