Visa allastudier.se som: Mobil

Kunskap, vetenskap och förståelsen av naturen

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-10-14

Kunskap, vetenskap och förståelsen av naturen

Den kreativa spänningen mellan kunskap och praktik har format utforskandet av naturen sedan antikens greker. I denna historia om tolkningar av naturens begriplighet kommer det att visas hur olika principer för kunskap och praktik under tidigmodern tid kom att förenas i ett nytt intellektuellt projekt - naturvetenskapen - som skulle utövas av en ny typ av personlighet, vetenskapsmannen. Kursen inkluderar fallstudier av naturundersökningar och uppfinningar från den sena renässansen till industrialiseringen, och har fokus på förhållandet mellan hantverksmässig teknik och forskning. Vi kommer att utforska ett urval primärkällor (såväl texter som materiella källor) och diskutera dem i relation till nyare metoder i vetenskaps- och teknikhistoria.

Förkunskaper

Kandidatexamen. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kunskap, vetenskap och förståelsen av naturen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: