Lantmäteriprogrammet, juridisk inriktning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala
Sista ansökan: 2023-04-16

Lantmäteriprogrammet, juridisk inriktning

Vill du arbeta med juridik i samhällsbyggnadsprocessen? Då kan lantmäteriprogrammet med juridisk inriktning vid Uppsala universitet vara något för dig. Syftet med programmet är att utbilda samhällsbyggnadsjurister som ska delta i de juridiska delarna av samhällsbyggnadsprocessen dels med juridiskt hållbara lösningar, dels med processledning.

Programmets huvudsakliga inriktning är juridik och samhällsplanering. De viktigaste delämnena är avtalsrätt, entreprenadrätt, fastighetsrätt, köprätt, miljörätt och offentlig rätt, samt företagsekonomi, nationalekonomi, samhällsplanering och hållbarhet. Du skriver också en examensuppsats. Utbildningen bygger på en problemorienterad inlärningsmodell som omfattar kritiskt tänkande, problemlösning och samarbete i mindre grupper.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med samhällsbyggnad och fastighetsvetenskap som huvudområde.

Som yrkesverksam kan du arbeta inom den offentliga sektorn i form av lantmäterimyndigheterna, kommuner och trafikverket. Väljer du den privata sektorn kan du exempelvis arbeta inom entreprenad-, arkitekt- och konsultbranschen, på arkitektkontor eller konsultbolag, samt större markägare och fastighetsbolag som förvaltar och exploaterar fastigheter. Utbildningen förbereder även för fortsatta studier på avancerad nivå bland annat inom områden som rör hållbar utveckling, miljö och samhällsplanering.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Lantmäteriprogrammet, juridisk inriktning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön