Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram i hållbar destinationsutveckling - Hållbara naturbaserade destinationer

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Gotlands Län
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Gotlands Län

Magisterprogram i hållbar destinationsutveckling - Hållbara naturbaserade destinationer

Magister i hållbar destinationsutveckling är ett internationellt magisterprogram för dig som tillsammans med forskare och lärare från många olika ämnen vill arbeta med hållbar destinationsutveckling. Programmet ges vid Uppsala universitet Campus Gotland, i världsarvstaden Visby, ett av Nordens mest uppskattade besöksmål. Programmet förbereder dig för arbete med hållbarhetsperspektiv i besöksnäringsintensiva regioner världen över. Exempelvis inom offentlig förvaltning, i stat, landsting och kommun, på destinationsbolag, inom besöksnäringsföretag eller som egen entreprenör. Genom programmets tvärvetenskapliga design ökar förståelsen för andra ämnesområden och du får kunskap om möjligheter och begränsningar med hållbar utveckling. Kontakten med studenter från olika länder ökar förståelsen för komplexiteten i hållbarhetsutmaningar samt kunskapen om möjliga lösningar på problem och ger dig också ett värdefullt kontaktnätverk inom området. Programmet har tre inriktningar: - Entreprenörskap för destinationsutveckling - Tillämpad kulturarvspolitik - Hållbara naturbaserade destinationerUndervisningsspråket är engelska. Programmet leder till en filosofie magisterexamen med hållbar destinationsutveckling som huvudområde.Programmet förbereder dig för arbete med hållbarhetsperspektiv i besöksnäringsintensiva regioner världen över, inom offentlig förvaltning, i stat, landsting och kommun, på destinationsbolag, eller inom besöksnäringsföretag.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i hållbar destinationsutveckling - Hållbara naturbaserade destinationer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: