Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i bioinformatik - Datavetenskaplig bakgrund

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Masterprogram i bioinformatik - Datavetenskaplig bakgrund

Masterprogrammet i bioinformatik vänder sig till svenska och internationella studenter som vill inrikta sig mot det spännande tvärvetenskapliga området bioinformatik som kombinerar data, matematik och biologi. Verktygen och kunskaperna som du kommer att förvärva under utbildningen är centrala inom flera olika forskningsområden, till exempel när du vill förstå funktionen hos människans arvsanlag, återskapa släktförhållanden mellan olika arter eller utveckla nya typer av läkemedel.Kurserna under första året på masterprogrammet i bioinformatik är beroende på din kandidatutbildning. Du som har biologibakgrund läser programmering, statistik och databasteknik, medan du som har datavetenskaplig bakgrund läser molekylärbiologi och genetik.Andra året ökar valfriheten för kursval och du har möjlighet att specialisera dig inom bioinformatiska områden som kunskapsbaserade system inom bioinformatik, tillämpad bioinformatik och fylogenianalys. Andra året avslutas med ett examensarbete som utförs vid företag, statligt verk, myndighet eller universitetet.Undervisningen består av bland annat föreläsningar, laborationer och egna projektarbeten. Utbildningen sker i nära anslutning till aktuell forskning då lärarna är aktiva forskare med djupa specialkunskaper. Programmet har goda kontakter med den lokala bioteknikindustrin.En masterexamen i bioinformatik från Uppsala universitet öppnar dörrar mot såväl akademisk forskning som en karriär inom näringslivet.Utbildningen ges på engelska.Programmet leder till en teknologie masterexamen med bioinformatik som huvudområde.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 30 hp matematik och 30 hp datavetenskap varav minst 5 hp databaskunskap.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i bioinformatik - Datavetenskaplig bakgrund

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: