Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i biologi - Erasmus Mundus-master i evolutionsbiologi (MEME)

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-01-31

Masterprogram i biologi - Erasmus Mundus-master i evolutionsbiologi (MEME)

På masterprogrammet i biologi får du en förstklassig utbildning med stor möjlighet att skapa din egen profil. Masterprogrammet i biologi har en stark forskningsanknytning och du kan skaffa dig spetskompetens med stort djup inom ett visst område eller om du så önskar istället en stor bredd inom biologiområdet. Du har också möjlighet att kombinera biologistudierna med andra ämnen. Programmet har flera inriktningar som kännetecknas av en eller flera kärnkurser, en rekommenderad kursföljd samt ett för inriktningen relevant examensarbete. Du kan också välja olika kurskombinationer utanför dessa inriktningar. Inriktningarna är:  - Cell- och molekylärbiologi - Ekologi och naturvård - Ekosystem och akvatisk ekologi - Erasmus Mundus-master i evolutionsbiologi (MEME) - Evolutionsbiologi - Genetisk och molekylär växtbiologi - Immunologi och mikrobiologi - Miljötoxikologi - NABiS - samnordisk inriktning mot biodiversitet och systematik.Programmet har en stark internationell prägel och ges på engelska. Programmet leder till naturvetenskaplig masterexamen med biologi som huvudområde.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 1) 90 hp biologi alternativt 2) 60 hp biologi och 30 hp kemi eller geovetenskap.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Uppsalastudenten som tar chansenAtt plugga på Uppsala universitet kan bland annat innebära att du spenderar ett år i Australien....


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet