Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i elektriska framdrivningssystem

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala
Sista ansökan: 2022-04-18

Masterprogram i elektriska framdrivningssystem

Elektrifieringen av transportsektorn sker nu. Vill du vara en del av denna förändring? Masterprogrammet i elektriska framdrivningssystem ger dig expertis inom elektromobilitet och tekniska färdigheter för att möta behoven från en fordonsindustri i ständig utveckling. Uppsala universitet erbjuder tillsammans med partners från branschen ett unikt program med specialkurser i elfordon som förbereder dig för ett framtida jobb inom samhällets elektrifiering. Uppsala universitet bedriver forskning inom el, elektromobilitet och förnybar energi i nära samarbete med industrin. Under programmet kommer du att komma i kontakt med några av de största företagen i svensk industri genom studiebesök. Du kommer även att få träffa representanter från branschen vid gästföreläsningar. Under programmet får du möjligheter till examensprojekt och projektkurser inom industri och forskargrupper. Uppsala har målet att bli fossilfritt till 2030, vilket gör det till den perfekta platsen att experimentera och utveckla nya lösningar inom elektromobilitet. Behovet av välutbildade ingenjörer och tekniker med expertis inom elektrifiering av transportsektorn ökar - både i Sverige och utomlands. Studenter med en masterexamen i elektroteknik är mycket attraktiva i Sverige och internationellt eftersom programmet ger dig en ny unik profil och uppsättning färdigheter som förbereder dig för att ta ledningen inom bilindustrin. Med en masterexamen inom elektriska framdrivningssystem kan du arbeta som projektledare i konsultföretag, designtekniker inom fordonsindustrin, forskare vid universitetet eller projektkoordinator i den offentliga sektorn. Programmet ges på engelska.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 60 hp inom elektroteknik, 30 hp fysik och 30 hp matematik. Praktisk erfarenhet av laborativt arbete och förmåga att använda datorbaserade beräkningshjälpmedel, t.ex. MATLAB. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i elektriska framdrivningssystem

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön