Masterprogram i filosofi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala
Sista ansökan: 2023-04-16

Masterprogram i filosofi

Vad är verklighetens natur? Vad kan vi veta? Vad är förhållandet mellan språk, språkanvändare, och världen? Hur bör vi leva våra liv? Finns det objektiva moraliska sanningar? Vad är god och dålig vetenskap? På masterprogrammet i filosofi vid Uppsala universitet vidareutvecklar du din förmåga att tänka klart om liknande grundläggande frågor och får ingående vägledning i hur man skriver filosofiska texter.

Masterprogrammet i filosofi vid Uppsala universitet är ett unikt internationellt tvåårigt program för dig som har en kandidatexamen inom det humanistisk-samhällsvetenskapliga området, med minst 60 hp filosofi, och vill fortsätta dina studier i filosofi. På programmet kommer du att fördjupa och bredda din kunskap i filosofi och du ges möjlighet att specialisera dig i praktisk eller teoretisk filosofi i en frågeställning som särskilt intresserar dig.

Programmet ger dig en djup och bred uppsättning analytiska färdigheter som kan tillämpas i många yrkesbanor. Programmet ger dig också mycket goda förutsättningar för fortsatta studier på forskarnivå, såväl i Sverige som internationellt.

Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 credits) med, beroende på masteruppsatsens ämne och specialisering, teoretisk eller praktisk filosofi som huvudområde. Programmet kan avslutas efter ett års studier med en filosofie magisterexamen (Master of Arts, 60 credits).

Förkunskaper

Kandidatexamen med ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne som huvudområde. Bland studentens samlade betyg skall finnas minst 60 hp i filosofi. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i filosofi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön