Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i fysik - Astronomi och rymdfysik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala

Masterprogram i fysik - Astronomi och rymdfysik

Fysiken vid Uppsala universitet spänner från det största till det minsta, med högklassig forskning inom alla fysikens områden, från studier av elementarpartiklar via den kondenserade materiens elektronstruktur till studier av jordens inre och dess atmosfär och hela universums egenskaper. Vid Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet samarbetar forskare bland annat kring frågor om energi och materia, och vid Geocentrum forskas det bland annat kring jordbävningar, naturresurser och jordens väder och klimat. Dessa och andra samarbeten skapar en kreativ miljö för både forskning och undervisning.Masterprogrammet i fysik har sex sökbara inriktningar och en profil:- Astronomi och rymdfysik- Energifysik- Geofysik- Kärn- och partikelfysik- Meteorologi- Teoretisk fysik - kvantfält och strängteoriLärarna är aktiva forskare och kurserna har en stark koppling till den senaste utvecklingen inom fysiken.Som student på masterprogrammet i fysik har du möjlighet att specialisera dig inom dessa områden. Du kan också kombinera med kurser från andra områden för att skapa en individuell profil inom din examen. Under programmets första termin finns också möjligheten att komplettera din fysikbakgrund om det krävs för att uppfylla förkunskapskrav inom en särskild fördjupning.Utbildningen ges på engelska. Programmet leder till naturvetenskaplig masterexamen med fysik som huvudområde.

Förkunskaper

Kandidatexamen med 75 hp fysik.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i fysik - Astronomi och rymdfysik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön