Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i hållbar destinationsutveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Gotlands Län
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Gotlands Län

Masterprogram i hållbar destinationsutveckling

Turistdestinationer över hela världen står inför stora utmaningar. Med färre besökare hotas deras ekonomi, med fler besökare hotas deras sociala, kulturella och ekologiska hållbarhet. Hur blir besök hållbara? Vad krävs för att åstadkomma hållbara besöksplatser och hur kan vi säkerställa att de fortsätter att vara det? Hållbar Destinationsutveckling är en ny masterutbildning som vänder sig till dig som vill utveckla gränsöverskridande, internationella nyckelkompetenser inom detta område. Du väljer två av tre inriktningar, entreprenörskap, kulturarvspolitik och naturbaserad turism, för att ge dig den specifika profil du själv önskar. Programmet förbereder dig för arbete med hållbarhetsperspektiv i besöksnäringsintensiva regioner världen över. Exempelvis inom offentlig förvaltning, i stat, landsting och kommun, på destinationsbolag, inom besöksnäringsföretag eller som egen entreprenör. Genom programmets tvärvetenskapliga design ökar förståelsen för andra ämnesområden och du får kunskap om möjligheter och begränsningar med hållbar utveckling. Du kan arbeta inom offentlig utvecklings-, strategi- och förvaltning, särskilt med inriktning mot natur- och kulturresurser, inom offentliga och privata destinationsbolag, inom affärsutvecklings-, hållbarhets- och CSR-arbete, inom regionala, nationella och internationella företag inom besöksnäringen samt inom offentlig förvaltning, för att driva innovationsprocesser för besöksnäringen inom både det offentliga och privata, samt ha kompetens att starta och driva besöksnäringsföretag, över hela världen, särskilt i besöksnäringsintensiva regioner. I din framtida yrkesutövning kan du arbeta med tillsyn, samhällsplanering, utbildning, forskning, kommunikation, förvaltning av naturresurser eller beslutsfattande som rör hållbarhet.Undervisningen är på engelska. Programmet leder till en filosofie masterexamen med hållbar destinationsutveckling som huvudområde.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: