Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Arkeologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Gotlands Län, Uppsala
120 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Gotlands Län
Höst 2021
2021-04-14

Uppsala
Höst 2021
2021-04-14

Masterprogram i humaniora - Arkeologi

Masterprogrammet i humaniora med inriktning mot arkeologi vänder sig till dig som vill ha en fördjupad kunskap om det förflutna genom en kombination av materiella och textuella källor.Programmet ger dig förmågan att göra avancerade analyser och planera stora projekt. Du utvecklar också avancerade färdigheter som att granska och utvärdera olika typer av källmaterial och påståenden. Du har även möjlighet att under fem eller tio veckor göra praktik inom en relevant yrkesmiljö, såsom länsmuseer, arkiv, länsstyrelser, uppdragsarkeologisk verksamhet eller andra kulturvårdande verksamheter.En examen från den avancerade nivån gör dig behörig till forskarutbildningen i arkeologi. Tidigare studenter arbetar som arkeologer, arkivarier, museiintendenter, museipedagoger, utredare hos kommun och stat, biståndsarbetare, reseledare, guider, kulturskribenter, och som forskare och lärare på universitet. Programmet leder till en filosofie masterexamen med arkeologi som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 60 hp arkeologi eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Arkeologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: