Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Genusvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2021-04-14

Masterprogram i humaniora - Genusvetenskap

Hur ser idéer om kön och genus ut inom tongivande genusteoretiska inriktningar sedan 1900-talet? Hur samverkar kön/genus med andra maktdimensioner i samtiden? Vad handlar feministisk kulturkritik om? Vad är identitetspolitik - och är genus en fråga om identiteter eller praktiker? Hur kan genusforskningen identifiera vad som utmärker "maskulinitet"  eller "femininitet" och hu rpåverkar dessa idéer våra kroppar? Hur kan Genusvetenskap bidra till diskussioner kring natur, vetenskap och miljö? Om dessa och många andra frågor handlar kurserna i genusvetenskap på avancerad nivå. Att studera genusvetenskap på avancerad nivå innebär en ämnesmässig fördjupning inom ett urval genusteoretiska frågor och genuskritiska forskningsfält. Inom ramen för kurserna i genusvetenskap ingår även inslag av vetenskaplig metod samt träning i akademiskt skrivande och muntlig presentation. Kurserna har sin huvudsakliga bas i humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning, men eftersom genusvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne förekommer även forskningsperspektiv från andra områden. Ämnet samlar också studenter med olika disciplinära bakgrunder. En examen i genusvetenskap på avancerad nivå är meriterande för arbete inom många myndigheter och organisationer inom offentlig och privat sektor samt inom till exempel journalistik och kulturarbete. Programmet leder till en filosofie masterexamen med genusvetenskap som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 60 hp genusvetenskap eller feministiska studier eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Genusvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: