Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Litteraturvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala
Sista ansökan: 2022-04-18

Masterprogram i humaniora - Litteraturvetenskap

Masterprogrammet i humaniora med inriktning mot litteraturvetenskap ger dig en chans att fördjupa dig i en rad litteraturvetenskapliga frågor och aktuella forskningsfält. Det ger dig kunskaper om teoretiska perspektiv och färdigheter att analysera komplexa litterära texter. Litteratursociologi och retorik är två av institutionens specialområden och här finns kurser om till exempel förlagskunskap, bokmarknadens historia och retorisk kritik.Kurserna inom programmet är nära kopplade till de forskargrupper som är verksamma på institutionen och till de forskningsnätverk där institutionen samverkar med andra ämnen inom historisk-filosofiska fakulteten. Som student inom programmet kan du också välja kurser från hela historisk-filosofiska fakultetens breda utbud.En magister- eller masterexamen i litteraturvetenskap ger en god grund för vidare forskarstudier, men även goda karriärmöjligheter inom kulturområdet. Utbildningen är särskilt lämplig för dig som vill arbeta inom förlagsbranschen, med kulturjournalistik, eller kulturförmedling inom myndigheter och organisationer. Det tvååriga programmet ger dig möjlighet till praktik.Programmet leder till en filosofie masterexamen med litteraturvetenskap som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 60 hp litteraturvetenskap eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Litteraturvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön