Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Retorik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala

Masterprogram i humaniora - Retorik

Masterprogrammet i humaniora med inriktning mot retorik ger dig en ämnesmässig fördjupning av retoriken som en praktisk konst, men också som en teori om språket, människan och samhället. Du som läser programmet får fördjupade perspektiv både på den klassiska retorikens traditioner och på den moderna retorikteoretiska utvecklingen. Kurserna inom programmet är nära kopplade till de forskargrupper som är verksamma på litteraturvetenskapliga institutionen på Uppsala universitet och till de forskningsnätverk där institutionen deltar. Som student inom programmet kan du också välja kurser från hela historisk-filosofiska fakultetens utbud av kurser på avancerad nivå. Programmet kan avslutas efter ett år och leder då till en filosofie magisterexamen. Läser du det tvååriga programmet, som leder till en masterexamen, har du möjlighet till praktik.En magister- eller masterexamen i retorik ger en god grund för vidare forskarstudier men även goda karriärmöjligheter inom myndigheter och organisationer i privat och offentlig sektor. Utbildningen är särskilt lämplig för dig som vill arbeta med information och marknadsföring, inom kulturjournalistik eller som retorikkonsult. Programmet ger även behörighet att söka forskarutbildning.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 60 hp retorik eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Retorik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön