Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Teoretisk filosofi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-14

Masterprogram i humaniora - Teoretisk filosofi

Masterprogrammet i humaniora, inriktning mot teoretisk filosofi ger möjlighet till fördjupade studier i något eller några av den teoretiska filosofins olika forskningsfält. Inom teoretisk filosofi bedrivs forskning inom framför allt  metafysik, språkfilosofi, medvetandefilosofi, vetenskapsfilosofi och filosofihistoria och de kurser som erbjuds speglar dessa forskningsinriktningar. De filosofiska institutionerna i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå samarbetar genom att varje termin erbjuda koncentrerade nationella kurser på avancerad nivå, och studenterna har därmed tillgång till ett rikt utbud av kurser och får chansen att under korta perioder åka till andra filosofiinstitutioner i Sverige. Filosofiska institutionen har ett livligt internationellt samarbete med åtskilliga gästforskare och gästlärare varje år och studenter på avancerad nivå har rika möjligheter att ta del av gästföreläsningar och att gå på seminarier som ges.Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 credits) med teoretisk filosofi som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen (Master of Arts, 60 credits) med teoretisk filosofi som huvudområde.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med teoretisk filosofi som huvudområde eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Uppsalastudenten som tar chansenAtt plugga på Uppsala universitet kan bland annat innebära att du spenderar ett år i Australien....


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet